Distributie anno 2023

Veelgestelde vragen & antwoorden in verband met distributie

Datum
1 juni 2023
Concept
Fysiek seminarie
Punten
3 IBJ/OVB punten in aanvraag
Doelpubliek
Bedrijfsjuristen / Advocaten

Ondernemingen worden momenteel geconfronteerd met tal van ontwikkelingen, zowel op economisch als op juridisch vlak. Naast materiaaltekorten en allerhande prijsstijgingen, is er ook diverse nieuwe regelgeving waarmee ondernemingen rekening moeten houden. Het verbintenissenrecht en de mededingingsrechtelijke regels die van toepassing zijn op distributieovereenkomsten zijn bijvoorbeeld recent gewijzigd.

Tijdens het seminarie zullen de sprekers ingaan op veelgestelde vragen in verband met distributie. Ze zullen onder meer toelichten welke clausules ondernemingen in hun distributieovereenkomsten kunnen opnemen in het licht van het nieuwe verbintenissenrecht. Ook de uitwisseling van data en persoonsgegevens, het opleggen van een online marktplaatsenverbod en de uitwisseling van informatie tussen een leverancier en zijn distributeurs komen aan bod.

Volgende sprekers zullen u doorheen de verschillende bovenvermelde onderwerpen in verband met distributie loodsen:

Programma

12u30 Ontvangst met lunch

13u00 Start seminarie

16u30 Einde seminarie

Praktisch

Locatie - Brabantse Golf, Steenwagenstraat 11, 1820 Steenokkerzeel (Melsbroek).

Punten - Er werden 3 punten aangevraagd bij het IBJ en de OVB. 

Boek in de kijker - Bij inschrijving voor het seminarie kan u onze gloednieuwe codex 'Burgerlijk Wetboek' (boek 1 'Algemene bepalingen', boek 5 'Verbintenissen' en memorie van toelichting) in voorverkoop aankopen met 10% korting. De codex zal u tijdens het seminarie worden overhandigd.

Inschrijven - Inschrijven voor het seminarie kan via deze website. Klik hieronder op de button 'bestel'.

Nadat u zich heeft ingeschreven en de betaling online heeft voltooid, ontvangt u van ons een automatische bevestiging van inschrijving en de factuur.

Wij houden u via het e-mailadres dat u heeft opgegeven tijdens uw inschrijving op de hoogte van het praktische verloop van het seminarie waarvoor u bent ingeschreven. U kan uiteraard ook steeds met ons contact opnemen voor alle vragen die u heeft en informatie die u wenst.

Alle prijzen zijn excl. 21% btw.

Close