Overdracht van aandelen

Aandeelhouders- en overnameovereenkomsten: enkele aandachtspunten en handige modelclausules

Datum
6 mei 2021
Concept
Live stream

Interactief livestream webinar

In aandeelhoudersovereenkomsten kunnen overdrachtsbeperkingen voorzien worden. Dit seminarie geeft u een overzicht van de contractuele beperkingen op de overdracht van effecten bij leven en overlijden, met aandacht voor de contractuele grenzen aan geldigheid en afdwingbaarheid van de beperkingen in statuten en aandeelhoudersovereenkomsten. Voorbeelden uit de praktijk en de rechtspraak tonen de knelpunten aan die hierbij ontstaan. Via modelclausules licht de spreker toe hoe men aan deze knelpunten kan tegemoetkomen. 

Bij de bespreking van de overnameovereenkomsten ligt de focus op de verklaringen en garanties van de verkoper, meer bepaald de redactie en interpretatie van verklaringen en garanties. Tevens komen de concrete modaliteiten van de vrijwaringsverplichtingen van de verkoper op basis van de verklaringen en garanties aan bod. 

Er wordt voldoende tijd voorzien om uw vragen, die u tijdens het webinar kan stellen, te beantwoorden.  

Programma

Inleiding Bart Bellen - advocaat, partner bij contrast 

Deel 1 Overdrachtsbeperkingen in aandeelhoudersovereenkomsten Nick Hallemeesch - advocaat bij White & Case LLP

Deel 2 Overnameovereenkomsten met focus op verklaringen en garanties Kristof De Wael - advocaat, senior associate bij contrast

Conclusies Bart Bellen

Documenten

presentatie_nick_hallemeesch_def.pptx

Praktisch

Deelname – Dit live en interactief webinar vindt plaats op 6 mei 2021 van 14u-16u. Nadien blijft het webinar nog online beschikbaar tot en met 21 mei 2021.

Schrijf u ook in voor ons Wetboek verenigingen en vennootschappen webinar-on-demand en volg beide opleidingen aan een totaalprijs van 200 euro ipv 228 euro (excl.btw), inclusief bijhorende boeken.

Punten – Dit webinar is door de OVB, het IBJ en de NKN goedgekeurd voor 2 uren/punten. Voor het IBR kunnen 2 'niet-IBR-vormingsuren’ onder categorie 3 ingebracht worden.

Boeken in de kijker – Bij deelname aan het webinar kunt u via onze bookshop onderstaande boeken met 10 procent korting aankopen. Om van dat voordeel te kunnen genieten, geeft u de kortingscode ‘KL21’ in.

  • Share Purchase Agreements – Belgian Law and Practice [Bart Bellen]
  • Wetboek van vennootschappen en verenigingen – Herziene editie [contrast]

Het boek Aandeelhoudersovereenkomsten van spreker Nick Hallemeesch kunt u verkrijgen via uitgeverij Intersentia. U mailt hiervoor naar mail@intersentia.bemet vermelding van facturatie en leveringsadres.

Close